18 októbra, 2024

Mesto v srdci Švajčiarska, Ženeva

Je vnútrozemnsko krajinou obklopenou horami a alpskými jazerami. Vo Švajčiarsku je veľa údolí, na ktorých sa nachádza veľa nádherných fariem, dedín a prosperujúcich miest.

Švajčiarsko je známe svojimi prírodnými krásami. Krajina je obľúbenou destináciou pre mnohých spisovateľov, umelcov, fotografov, nadšencov športov.

Najkozmopolitnejšie mesto krajiny je Ženeva. Sídli tu ústredie Organizácie Spojených národov aj Červený kríž. Mesto je kolískou hodinárskeho remesla.

Nachádza sa tu veľa pamiatok ako napríklad fontána Jet d’Eau, kvetinové hodíny L’horloge fleurie, katedrála svätého Pierra a Place du Bourg-de-Four.

PEPE je rovnako ako väčšina kryptomien pod tlakom

Ženevské jazero

Jet d’Eau je fontána so 140m vysokým vodným lúčom, nachádza sa na brehu Ženevského jazera. Na pravej strane jazere sa nachádza veľa hotelov a reštaurácii.

V Starom meste nájdete nákupnú zónu, tá sa tiahne až k ľavému brehu jazera. Mestu dominuje katedrála sv. Petra a najstaršie námestie v meste Place du Bourg-de-Four. Medzi najlepšie uličky patrí Grand-Rue. Vodná taxislužba umožňuje prechod z jedného brehu jazera na druhé.

Ak sa rozhodnete navštíviť Ženevu, nemali by ste obísť operu Grand Théatre, múzeum Musée international de l horlogerie, múzeum hodín, či medzinárodné múzeum Červeného kríža. Mesto je možné si pozrieť z vyhliadky, na ktorú vás dovezie lanovka za menej ako päť minút.

Nachádza sa vo výške 1100 metrov nad morom, miesto sa nazýva Mont Saléve. Odtiaľ je vidieť celé mesto aj Ženevské jazero, Alpy, Juru a Montblanc.

Zdroj: meganstarr.com

 

Zürich

Zürich je hospodárskym centrom, aj centrom života a vzdelávania. Mesto sa radí medzi najlepšie svetové mesta z hľadiska kvality života, mesto sa radí medzi butikové, nájdete tu všetko čo k tomu patrí, aj keď v malom.

Medzi zaujimavosti by sme mohli uviesť aj to, že tu vznikol font Helvetica, sídlo tu má aj Google a Disney. Nachádza sa tu jedna z najväčších univerzít v Európe University of the Arts a Kunsthaus Zürich.

V meste nájdete národnú banku, svetoznámu Bahnhofstrasse. Mesto bolo obchodným mestom už v stredoveku, reformácia sa konala v roku 1519 dodala mestu ekonomický impulz a to malo za následok veľmi rýchlo rastúcim sa finančným centrom.

Zdroj: urlaubstracker.de

 

Aktivity

Obyvatelia mesta milujú jedlá z celého sveta, zväčša sú trendový a tiež získavajú zaslúžené ocenia. Mesto má jedno z najpočetnejších reštaurácii ocenených Michelinskou hviezdou, koná sa tu každoročný festival FOOD ZURICH.

V zime do mesta cestujú turisti venujúci sa športom, lyžovaniu, sánkovaniu, bežkovaniu, využívajú kúpele, či gurmánske zážitky ako fondue alebo horúcu čokoládu. Naopak v lete sa turisti sústreďujú na pobreží Zürišského jazera.

Mesto je kombináciou moderného zeleného mesta s vynikajúcou infraštruktúrou a kvalitnou podnikateľskou sieťou. Rovnako je ho možné definovať ako mesto vývoja, výskumu a inovácii.

error: Content is protected !!