18 októbra, 2024

Spoznajte najkrajšie miesta v Poľsku

Kráľovský Krakov či netradičná dovolenka pri mori. Poďte s nami na najkrajšie miesta v susednom Poľsku.

Poľsko je vo svete známe najmä vďaka nádherným mestám, ale aj skrz smutné dejiny z čias druhej svetovej vojny. Táto krajina však skrýva oveľa viac. Objavte spolu s nami fascinujúce národné parky, jaskyňu, kde sa liečia ľudia, ale aj „poľskú Saharu“, ktorá vám možno bude pripomínať Afriku.

 

Krakov

Nie vždy platí, že hlavné mesto rovná sa aj najkrajšie. Presne tak je to v prípade Poľska.

Nad Varšavou totiž jednoznačne vyhráva kráľovský Krakov, ktorý je druhým najväčším mestom v celej krajine. A nech už sa pohnete kamkoľvek, všade na vás bude dýchať čaro histórie, pretkané renesanciou a secesiou.

Aristotelovo námestie v Gréckom Solúne

Pohľad na romantický hrad Wawel na brehu rieky Vistula.

Dláždené kamenné uličky v starom meste vás dovedú na kúzelný kráľovský hrad Wawel, kde nájdete aj honosnú katedrálu. Určite však zájdite aj na najväčšie námestie v celej Európe, ktorému dominuje nádherná bazilika. Nájdete tu aj kostoly, pomníky, pamätníky či radničnú vežu.

Pre mnohých turistov je námestie v Krakove nielen najväčšie, ale aj najkrajšie v celej Európe.

Pomedzi to všetko môžete navštíviť aj na množstvo iných legendárnych pamiatok. Natrafíte však aj na desiatky úžasných poľských reštaurácií a kaviarničky so sviečkami. Čaká vás aj množstvo barov s čulým nočným životom.

láždené uličky a zašité kaviarničky sú ideálnym miestom na stretnutie s priateľmi či osudovou láskou.

Panoráma poľského mesta Toruň.

Pri potulkách jeho uličkami budete mať pocit, akoby ste sa vrátili do čias stredoveku. Nádherná dobová architektúra je viditeľná na každom kroku a dominantou celého mesta je hrad Rádu nemeckých rytierov, založený v roku 1230.

Budova radnice – najznámejšia gotická katedrála v meste Toruň.

Zastaviť by ste sa však mali aj pri monumente legendárneho astronóma Mikuláša Kopernika, ktorý sa tu narodil v 15. storočí. A oplatí sa posedieť si aj na brehu rieky Visla a vychutnať si domáci perník, ktorým je mesto Toruň známe.

error: Content is protected !!