19 októbra, 2024

Objav tieto 3 námestia Neapolu

Neapol je očarujúce mesto na juhu Talianska s bohatou históriou, úžasnou architektúrou a pulzujúcim pouličným životom. Mesto je plné úzkych uličiek a uličiek, ktoré ukrývajú krásne námestia plné kultúrnych skvostov a chutného jedla. Neapol je mesto, ktoré pozýva cestovateľov na potulky a objavovanie jeho skrytých skvostov. A ak sa miestnych spýtate, kam ísť v Neapole, nevyhnutne vám odporučia navštíviť jedno z mnohých námestí rozprestierajúcich sa po meste. Tu sú tri námestia v Neapole, ktoré musíte navštíviť a ktoré si nesmiete nechať ujsť.

  1. Piazza del Plebiscito:
    Piazza del Plebiscito sa nachádza v srdci Neapola a je jedným z najväčších námestí v Taliansku. Námestie je ohraničené Kráľovským palácom v Neapole, kostolom San Francesco di Paola a Galleria Umberto I. Toto impozantné námestie je stredobodom mesta, kde sa stretávajú miestni aj turisti, aby nasali pulzujúcu atmosféru a ocenili neoklasicistickú architektúra. V strede námestia sa nachádza aj jazdecká socha Karola III. Bourbonského, zakladateľa kráľovstva dvoch Sicílií.
  2. Piazza dei Martiri:
    Pre uvoľnenejšiu a očarujúcejšiu atmosféru sa vydajte na Piazza dei Martiri. Toto námestie sa nachádza v luxusnej štvrti Chiaia, obklopené elegantnými budovami, luxusnými obchodmi a štýlovými kaviarňami. Piazza dei Martiri je fantastické miesto, kde si môžete sadnúť, vychutnať si espresso a sledovať okoloidúcich ľudí. Námestie je tiež obľúbeným miestom pre koncerty, podujatia a festivaly, ktoré priťahujú miestnych obyvateľov aj návštevníkov.
  3. Piazza Bellini:
    Ak hľadáte bohémsku atmosféru a chcete zažiť nočný život Neapola, Piazza Bellini by malo byť na prvom mieste vášho zoznamu. Toto námestie je známe svojimi farebnými graffiti, štýlovými barmi a živou hudbou. Piazza Bellini sa nachádza v módnej španielskej štvrti, jednej z najživších a najautentickejších štvrtí v Neapole. Preskúmajte úzke uličky okolo námestia a objavte niektoré z najlepších miestnych barov, pizzerií ​​a zmrzlinární.

Neapol je mesto, ktoré nikdy nesklame a jeden z najlepších spôsobov, ako objaviť jeho pravú podstatu, je preskúmať jeho námestia. Tieto tri námestia, Piazza del Plebiscito, Piazza dei Martiri a Piazza Bellini, sú fantastickými miestami, kde môžete začať svoju cestu po Neapole. Každý z nich ponúka inú atmosféru, jedinečný architektonický štýl a pohľad na miestny spôsob života. Zbaľte si teda vychádzkové topánky, vezmite mapu a ponorte sa do ulíc Neapola. Krásu nájdete na každom rohu a možno narazíte aj na nejaké skryté políčka, ktoré vám vyrazia dych.

error: Content is protected !!